5 tips om straks na je vakantie weer makkelijk op gang te komen

Hè, wat zullen we nou krijgen? Een blog over op gang komen na de vakantie terwijl die nog niet of nauwelijks begonnen is? Ja, en met een goede reden.

IMG 3092Elk jaar na de vakantie hoor ik het wel een paar keer voorbij komen. Ik kom zo langzaam op gang, ik weet niet eens meer alle ideeēn die ik wilde gaan uitvoeren, als ik nu begin met zichtbaar maken van mijn workshop, programma, event, training of andere dienst dan kan ik dat niet eens voor november laten plaatsvinden. Kortom: paniek.

Ben je net lekker ontspannen en uitgerust, slaat de stress onmiddellijk toe. En hoe makkelijk is dat te voorkomen, weet ik uit eigen ervaring. Met een paar kleine acties die je kunt doen voor je het werk achter je laat, ga je bij terugkomst met veel meer plezier en daadkracht aan de slag.

De volgende tips kunnen je helpen:

Tip 1: Handel een vervelend klusje nog af voor je weggaat.

Tegen een lastig telefoontje, administratief werk, het regelen van een ICT-klus of iets dergelijks kan je na je vakantie soms dagen aan hikken. Waardoor je met het echte werk ook niet begint.

Tip 2: Bepaal je doelen voor het laatste deel van het jaar.

Stel afhankelijk van de hoeveelheid tijd die je eraan kunt besteden 1, 2 of 3 mijlpalen die je nog wilt bereiken in 2014. Als je nu al bepaalt waar je de rest van het jaar de focus op wilt leggen, kun je na de vakantie meteen beginnen die doelen concreet te maken.

Tip 3: Maak voor één mijlpaal nu al een concreet plan.

Prik een datum waarop je deze mijlpaal wilt bereiken en bedenk wanneer je welke actie concreet gemaakt moet hebben om hem op tijd te realiseren. Als je voor het realiseren van deze mijlpaal anderen nodig hebt, bijvoorbeeld klanten of partners, kondig je plannen dan voor de vakantie vast aan.

Tip 4: Ruim je werkplek op.

Niets zo demotiverend als terugkomen in een werkkamer vol rotzooi of een mailbox met 1000 ongelezen berichten. Het klinkt verleidelijk om dit uit te stellen na de vakantie als je weer vol energie zit, maar je raakt er meteen een hoop energie mee kwijt.

Tip 5: Ga echt helemaal weg.

Weersta de verleiding om tijdens je vakantie je mail te lezen, na te denken over je plannen of informatie te verzamelen via Social Media. Niet voor niets zijn er momenteel bedrijven die hun medewerkers extra vakantiegeld geven als ze tijdens de vakantie GEEN contact onderhouden met het werk. En dat is geen grap.

En ben jij een ouder met jonge kinderen en wil je na de vakantie werken aan je rust en balans, maar ook aan je persoonlijke ontwikkeling en het concreet maken van je ideeēn. Dan is de workshop die ik op 28 september samen met Lydie van de Laar van Reboottime geef vast iets voor jou.

Je kunt er hier meer over lezen en je aanmelden voor onze interesselijst.

 


Ontvang mijn gratis e-boek

'Drie stappen op weg naar werk waar je in je element bent'

E-book ipad cover; "Drie stappen op weg naar werk waar je in je element bent"

Meld je hier aan voor het gratis e-boek en ontvang automatisch Karianne's Tips en Inspiratie.

 
 
 

Jouw gegevens verstrek ik nooit aan anderen en je kunt je eenvoudig weer afmelden.

Facebook