Hoe je jouw droomleven vandaag al dichterbij haalt

cuba strand 121Plannen komen en gaan de hele dag. Kleine plannen, grote plannen: ze poppen in en uit ons hoofd. Maar soms is er een idee dat blijft, eentje die niet meer weg wil en aan je trekt. Wat wil dat jou vertellen?

Je hart schreeuwt aan alle kanten: doen, doen, doen. Maar dat hoofd hè? Die roept ook van alles. Over onhaalbaarheid en kans op mislukking. Over moeilijkheden en tegenslag. Over wat je je wel niet in je hoofd haalt. En toch, je wilt zo graag. Je ziet een ander leven al helemaal voor je. Je verlangt juist naar spannend en onzeker, naar nieuw en onbekend. Naar groots en meeslepend of juist naar klein en rustig. Maar hoe krijg je dat al vandaag?

Het leven dat je leidt geeft geen voldoening (meer). Je hebt verlangens die niet vervuld worden, talenten die niet benut worden en gedrevenheid die nergens heen kan. Maar heb je jezelf ooit afgevraagd waarom je wilt wat je wilt? Jouw plan is er niet voor niets. Het heeft alles in zich waardoor jij je goed gaat voelen, waarvan jij gelukkig wordt. Jouw plan is een gewenst gevoel.

De kunst is om je hoofd alleen te gebruiken voor het hoe en het wat of waarom aan je hart over te laten. En om je droom niet te zien als iets voor de verre toekomst, maar als gids bij je keuzes in het nu. Wat is het verlangen achter jouw droom en hoe kun je op dit moment al dichterbij dat verlangen komen. En wat is er al?

Werk stap voor stap naar het realiseren van je droomleven toe en doe alles wat je kunt om het gewenste gevoel wat daarbij hoort nu al te ervaren:

  • Wil je meer uitdaging? Doe vaker iets dat je moeilijk vindt
  • Wil je meer vrijheid? Zeg nee als je iets niet wilt doen, tenzij het echt niet anders kan
  • Wil je meer ontspanning? Neem 's ochtends meer tijd om je op de dag voor te bereiden
  • Wil je creatiever zijn? Doe iedere dag iets op een andere manier dan je gewend bent
  • Wil je er meer toe doen? Help iemand in je omgeving zijn of haar droom te bereiken
  • Wil je je rijk voelen? Bespaar op nutteloze uitgaven en trakteer
  • Wil je meer regie over jouw agenda? Ruim iedere dag (een beetje) tijd voor jezelf in
  • Wil je je energieker voelen? Eet alleen wat daarbij helpt
  • Wil je je meer verbonden voelen? Neem dagelijks de tijd om echt te luisteren naar het verhaal van een ander.

Heb jij ook een mooie manier gevonden om het gewenste gevoel dat schuil gaat achter jouw droomleven te vertalen naar acties in het nu? Dan zou ik het leuk vinden als je daarover iets vertelt in het reactieformulier.

Vraag jij je wel eens af of het uitvoeren van jouw plan je gaat brengen waar je op hoopt? Weet je eigenlijk niet zo goed waar je werkelijk naar verlangt? Doe dan mee met de workshop Desire Map en ontdek hoe jij je het allerliefste wilt voelen. Niet af en toe, maar iedere dag. 


Ontvang mijn gratis e-boek

'Drie stappen op weg naar werk waar je in je element bent'

E-book ipad cover; "Drie stappen op weg naar werk waar je in je element bent"

Meld je hier aan voor het gratis e-boek en ontvang automatisch Karianne's Tips en Inspiratie.

 
 
 

Jouw gegevens verstrek ik nooit aan anderen en je kunt je eenvoudig weer afmelden.

Facebook