Hoe de ijskast je kan helpen om een droomproject te realiseren

Sinds kort hangt er een. Voor het eerst van mijn leven. Een briefje op mijn ijskast, met een uitspraak die me trof. En nee, afvallen is niet het doel en ook gezonder eten niet. Maar ik mis hem zo geen dag en dat helpt me om een patroon te doorbreken. Een patroon dat me in de weg zat om mijn droomproject te realiseren.

De uitspraak luidt:

Als je een mooi zaadje hebt gepland moet je het water en licht geven en niet steeds opgraven om te kijken of het al een plantje is.

Hij is (vrij vertaald) van Jan Bommerez en toen ik hem hoorde wist ik meteen dat ik dit vaak heb gedaan en weer dreigde te gaan doen. Mijn website was net af, een workshop was aangekondigd, cadeaubonnen waren uitgedeeld en mijn nieuwsbrieven konden verstuurd.....

En toen bleef het schijnbaar stil en ging ik twijfelen. Aan mijn plan, aan mijn aanpak, aan mijn idee. En voelde ik de neiging opkomen om alles weer anders te gaan doen.

foto plant

 

Tot ik die uitspraak hoorde en op mijn ijskast plakte. Ik besloot door te gaan op de ingeslagen weg, mijn gekozen acties vol te houden, mijn idee water en licht te geven en mijn zaadje de ruimte te geven om te kiemen. En te accepteren dat dat soms meer tijd kost dan me lief is.

 

En nu begint dat zijn vruchten af te werpen. Wordt het steeds minder stil en ben ik niet meer te stoppen.

 

 

Misschien ken jij ook een patroon. Iets wat je tegenhoudt om te bereiken waar je van droomt. Waar je steeds in vervalt als je een mooi idee concreet wilt gaan maken. Aan jezelf twijfelen, je te veel met anderen vergelijken, informatie blijven verzamelen, uitstellen, te snel opgeven of te bescheiden zijn bijvoorbeeld.

Wanneer je jezelf afvraagt waarom je regelmatig in eenzelfde patroon vervalt of iets niet doet wat wel nodig is, krijg je meestal geen antwoord. Vaak geeft het meer inzicht om jezelf af te vragen wat een patroon of uitstel van actie je oplevert: niet teveel opvallen, zekerheid, uit de weg gaan van verandering, vast kunnen houden aan een ideaalplaatje, het niet te druk hebben?

Als je dit weet ben je al goed op weg om een patroon te doorbreken of een toepasselijke reminder voor op jouw ijskast te herkennen. 

Een van de volgende zeven uitspraken kan jou wellicht helpen:

  • Maar weinig succesvolle mensen zijn begonnen waar ze nu zijn
  • En nou geen boeken meer lezen hè? Je weet echt genoeg
  • Wat kan er nou eigenlijk echt misgaan?
  • Ook een geweldig product heeft een groots podium nodig
  • Waar je over droomt, kun je uitvoeren (heus!)
  • Ook in kleine stappen kan je grootse plannen realiseren
  • Je mag dit willen

Ik wens je veel energie, lef en wijsheid om dichterbij het realiseren van jouw droomproject te komen. 

Kan je hulp gebruiken bij het zetten van een eerste stap? Dan is de workshop 'een vliegende start voor dromers die ook doeners willen zijn' vast iets voor jou. Kijk hier voor meer informatie. 


Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment

Ontvang mijn gratis e-boek

'Drie stappen op weg naar werk waar je in je element bent'

E-book ipad cover; "Drie stappen op weg naar werk waar je in je element bent"

Meld je hier aan voor het gratis e-boek en ontvang automatisch Karianne's Tips en Inspiratie.

 
 
 

Jouw gegevens verstrek ik nooit aan anderen en je kunt je eenvoudig weer afmelden.

Facebook