De wisselwerking

Veel van wat ik doe in mijn leven en werk is beïnvloed door de theaterimprovisatie methodiek van Helmert Woudenberg. Vele jaren trainde ik in de wisselwerking tussen personages op het podium en daarbuiten. Ik leerde er het gedrag van mezelf en anderen beter te begrijpen aan de hand van de vier elementen aarde, lucht, water en vuur. Zo heb ik meer inzicht gekregen in waar een situatie of persoon om vraagt en leren voelen wat er nodig is. Ook in mijn dagelijks werk als trainer en coach heb ik er veel profijt van.

 

Zo weet ik inmiddels dat ik mijn rust en gedrevenheid van nature altijd bij de hand heb. Dat mijn lucht en daarmee mijn soepelheid van denken haar eigen gang gaat en zo zowel mijn grootste kracht als mijn grootste valkuil is. En tot slot dat ik het meest compleet en effectief ben als ik mijn openheid en gevoel mee neem van binnen naar buiten, waar ik ook ga. Of dat nu in mijn persoonlijk leven is, of in mijn professionele leven.

 

“Er ligt slagkracht in de voedende wisselwerking die besloten ligt in het tegelijkertijd open  (water), soepel van denken (lucht), rustig (aarde) en gedreven (vuur), zijn.” Helmert Woudenberg

 

Wellicht vraag jij je ook wel eens af hoe het komt dat je met de ene collega kan lezen en schrijven en tegen de ander vaak net het verkeerde lijkt te zeggen? Of andersom.

In deze workshop ga je ervaren hoe de energie die jij meebrengt in je gedrag en communicatie van invloed is op de wisselwerking met anderen. Én op wat je bereikt. Je krijgt meer begrip voor jezelf en je collega’s. En je leert beter aan te sluiten in de gesprekken die je voert. 

Ook ontdek je waarom je soms allergisch lijkt voor bepaald gedrag van anderen en hoe je daar beter mee om kunt gaan. Tot slot leer je hoe je kunt variëren in energie met als resultaat dat je eerder krijgt waar jij of een situatie om vraagt. Communiceren met impact dus!

In de workshop kijken we naar welke soorten energie er zijn, wat die voor gedrag en communicatiestijl met zich meebrengen en waar de voorkeuren van de individuele deelnemers liggen. Ook kijken we naar de valkuilen van de verschillende stijlen en oefenen we met het schakelen in gedrag.

Resultaat van de workshop is dat je in het moment gaat doen wat nodig is, zonder daarbij na te denken. En met jouw gedrag en communicatie bij anderen aanwakkert wat je graag ziet. Een must voor iedereen die met anderen samenwerkt of leiding geeft.

In een teamtraining ga je ook nog met elkaar onderzoeken welke energie er in het team nu ondergeschikt is, welke invloed dat heeft op wat jullie bereiken en wat er voor nodig is om daar meer ruimte voor te maken.

Inhoud

De wisselwerking is speciaal bedoeld voor trainers, coaches, docenten, leidinggevenden en sprekers die ook het meest compleet en effectief willen zijn in wat ze doen. Vakmensen die willen ervaren hoe het is om op eenvoudige wijze diepgaande ontwikkeling te weeg te brengen. Bij zichzelf of bij een ander. Dus wil je:

  • supersnel inzicht hebben in het handelen van je klanten, cllienten of deelnemers

  • je eigen gedrag en dat van anderen beter begrijpen

  • op ontspannen wijze kunnen handelen in het moment en weten waar een situatie om vraagt

  • snappen wat je aanvoelt en daar woorden aan kunnen geven

  • Met een team elkaar versterken en op positieve wijze gebruik maken van ieders unieke energie en inbreng.

 

Dan is deze workshop iets voor jou of je team. Je kunt je de basisbeginselen eigen maken in een workshop van een dagdeel of de verdieping opzoeken in een tweedaagse training waarin ook veel ruimte is voor oefenen met nieuw gedrag.

 

Interesse? Bel of mail om een afspraak te maken voor een nadere kennismaking via 0653 815766 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.