Workshop MyMethods

Vul je rugzak met geweldige werkvormen voor al jouw bijeenkomsten.

Herken je dit?

Deelnemers die tijdens bijeenkomsten wegdromen, een discussie tijdens een vergadering die weinig concreets oplevert, weinig energie onder je deelnemers, het gevoel dat er nog meer uit een bijeenkomst te halen is, steeds dezelfde mensen die antwoord op de vragen geven ....

Deze en nog talloze andere situaties kunnen aanleiding zijn om na te denken over de aanpak die je gebruikt in je trainingen, vergaderingen, les of coachgesprekken en het effect van die aanpak.

MyMethods tekening

Het beste van jouzelf, het beste uit de deelnemers halen

Trainingen, vergaderingen en andere bijeenkomsten kunnen leuker, positiever en met meer effect. Het beste van jou als begeleider naar voren laten komen, om zo het beste uit de deelnemers te halen. Vaak zit dit niet in de inhoud.

Veel trainers/docenten/coaches/facilitators weten waar ze het over hebben en beschikken over grote expertise om met de deelnemers te delen. Een grote mogelijkheid ligt in het programma, de gekozen werkvormen. De ervaring leert dat uitbreiding van het repertoire aan werkvormen en een andere manier van programma’s bouwen zelfs de meest ervaren begeleiders energie en inspiratie geeft.

Met goed gekozen werkvormen naar meer resultaat

MyMethods-trainers beschouwen een werkvorm als de aanpak of structuur die iemand in zijn bijeenkomst, training of vergadering kiest om bepaalde inhoud aan de orde te stellen. De gekozen werkvorm roept gedrag op. Werkvormen zijn dus niet nieuw en niet speciaal. Ze worden al gebruikt, alleen wordt vaak niet de meest optimale keuze hierin gemaakt.

Werkvormen moeten een doel dienen en het gewenste gedrag oproepen. Goede keuze en toepassing van werkvormen leidt tot aanzienlijke vergroting van effectiviteit en plezier voor zowel begeleider als deelnemer. Om het kiezen van de juiste werkvormen en goede programma’s te ondersteunen ontwikkelde het trainingsbureau 2KNOWHOW MyMethods. Karianne is gecertificeerd trainer van dit programma en daarnaast zeer ervaren in het toepassen van werkvormen in haar eigen bijeenkomsten.

MyMethods: digitaal tool en workshop

Veel mensen kennen 2KNOWHOW van ‘Het Groot werkvormenboek’. Gebruikers vroegen al jaren: kan dit niet digitaal, op locatie snel en makkelijk inspiratie en werkvormen vinden voor je bijeenkomsten en lessen? Dat signaal is opgepakt en heeft geleid tot MyMethods, een nieuw digitaal platform, waar je honderden werkvormen vindt om te gebruiken tijdens je trainingen, lessen, vergaderingen en andere bijeenkomsten. Zo kun je eenvoudig de kwaliteit ervan verhogen.

Ook kun je het platform benutten om programma’s te maken, te bewaren en je favoriete werkvormen op te slaan. Alleen of met een groep collega’s. Omdat we vaak meer leren door te doen, is er een workshop ontwikkeld waarin je kennismaakt met een veelheid aan werkvormen en programma’s leert samenstellen met MyMethods voor jouw eigen situaties.

"De werkvormen geven mij de tools om met iets meer vertrouwen zelf bijeenkomsten op te zetten en te (bege)leiden. Dus door sturing en voorbereiding mezelf en anderen ruimte te bieden tot (gezamenlijke) creativiteit. De workshop heeft dit helpen illustreren. Daarnaast vond ik het weer leuk nieuwe mensen, wellicht collega’s, te ontmoeten, elkaar te inspireren en soms te spiegelen. De werkvormen werkten hierbij ontwapenend."  - Arjen Dijkstra (trainer/docent)

De MyMethods Workshop

Het is zowel mogelijk een of meerdere medewerkers van je bedrijf, school of organisatie aan een workshop met open inschrijving te laten deelnemen als een workshop incompany te organiseren.

Doe mee aan deze workshop als je:

  • Meer wilt halen uit bijeenkomsten en trainingen;

  • Je repertoire op het gebied van werkvormen uit wilt breiden;

  • Bekend wilt worden met MyMethods, het platvorm waarin je honderden werkvormen vindt;

  • Wilt weten hoe je een keuze maakt uit de veelheid aan werkvormen die er zijn;

  • Gevoel wilt ontwikkelen voor de vraag welke werkvormen geschikt zijn voor welk doel;

  • Met behulp van MyMethods  een goed programma wilt leren bouwen.

Heb je interesse in een incompany workshop neem dan contact met Karianne op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0653 815766 dan onderzoeken we samen jullie specifieke vraag en wensen. De workshop wordt altijd afgestemd op de rol(len) van de deelnemers. De kosten zijn afhankelijk van het type organisatie.

Download hier de digitale folder.

Ontvang mijn gratis e-boek

'Drie stappen op weg naar werk waar je in je element bent'

E-book ipad cover; "Drie stappen op weg naar werk waar je in je element bent"

Meld je hier aan voor het gratis e-boek en ontvang automatisch Karianne's Tips en Inspiratie.

 
 
 

Jouw gegevens verstrek ik nooit aan anderen en je kunt je eenvoudig weer afmelden.

Facebook