Soms moet je even stilstaan om vooruit te komen

Vijf jaar geleden is het nu, ik was net een paar maanden moeder. Dolgelukkig dat mijn droom werkelijkheid was geworden. Daar wilde ik anderen ook mee helpen, met het verwezenlijken van hun droom. Hun droom om te gaan ondernemen.

En dus werd ik ondernemerscoach. Mijn kennis en ervaring op dat gebied breidde snel uit, steeds meer klanten wisten me te vinden. En toch knaagde er iets. Was dit echt zoals ik het bedoeld had? Deed ik werkelijk wat ik het allerleukste vond, waar ik iedere dag opnieuw energie van kreeg?

stilstaanIk wist het niet. En dus deed ik even een stapje terug, ging terug naar de basis. Waar in het werk werd ik blij van? Wie kwamen bij me voor welke hulp, ook al stond er niets over op mijn site? Wat deed ik van nature met mensen? Waar praat ik graag over met vrienden?

En de antwoorden die ik vond verraste me. En ook weer niet. Ik ben het meest op z’n plek als ik naar mensen mag luisteren, ze kan helpen om antwoorden te vinden door vragen te stellen, opdrachten te geven, stilte op te zoeken, mee te denken, een spiegel te zijn, ze aan te moedigen, mogelijkheden voor te houden en creatief te zijn. En als ik zie dat mensen groeien, gelukkig worden van wat ze doen, zich betekenisvol voelen en sprankelen. Omdat ze op een plek zitten waar ze volledig tot hun recht komen.

Waar dat is en in welke vorm is het onderzoek dat ik interessant vind. Het proces waarin ik me betekenisvol voel. En waar mensen me al lang voor benaderen. Steeds meer ging ik in mijn bedrijf aan de slag met mensen die wel wisten dat ze niet meer op hun plek zaten in het werk, maar geen idee hadden wat dan wel. Of die diep van binnen wel een vuurtje voelde branden, maar onzeker waren of dat het nou wel echt was.

Die mensen helpen om meer helderheid te krijgen over hun persoonlijke doelen, missie, roeping of doel en daar een stip op de horizon bij zetten, is wat ik leuk vind en waar ik goed in ben. En dus hield ik grote schoonmaak in mijn bedrijf en op mijn site.

Vanaf nu doe ik nog maar een ding: Mensen helpen om hun nieuwe missie en de weg daarnaar toe te vinden. Of dat nu leidt tot het veranderen van baan, werk naast je werk, ondernemerschap, dezelfde baan anders invullen of stappen in je privéleven, dat maakt niet uit.

Maar wel altijd met een zelfde belangrijk doel: mensen helpen om gelukkig te zijn met wat ze doen en daar echte voldoening uit te halen.

En zo zit mijn bedrijf me weer als een jas. Doe ik waar ik het beste in ben, met de mensen waar ik blij van word: 35+ professionals die genoeg hebben van het werk dat ze doen, maar niet goed weten wat ze dan willen.

Wat doe jij waar je wel eens bij stil mag staan?

Wil je mijn blogs vaker lezen? Schrijf je dan op www.firmaklaarvoordestart.nl/gratis in voor mijn tips en inspiratie, dan ontvang je ze vanzelf. En krijg je ook nog het gratis e-boek 'Drie stappen op weg naar werk waar je dol op bent.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment