Het grote misverstand over verlangens

Een tijdje terug coachte ik een leidinggevende binnen een grote organisatie. Ze had een druk bestaan. Niet alleen had ze fulltime de verantwoordelijkheid voor een team in verandering, ook thuis deed ze praktisch alles. Het duurde even maar na enkele gesprekken gaf ze aan het soms toch wat zwaar te vinden. Ze wilde alleen niet ontevreden lijken en ze had geen idee hoe het anders kon….

verlangenNa wat vragen en opmerkingen van mijn kant, kwam ze op de gedachte thuis toch maar wat meer hulp te vragen. Al verwachtte ze er weinig van. Het gesprek daarna kreeg ik een totaal ander iemand binnen. Ze straalde van oor tot oor, liep lichter en was veel meer aanwezig. Haar vraag om hulp had supergoed uitgepakt. Zowel haar man als jonge kinderen vonden het fijn om haar te ontlasten. Eindelijk mochten ze iets voor haar doen, zeiden ze. Op hun manier.

Daar had de vrouw geen moment op gerekend. Ze was zo gewend dat ze alles op zich nam, dat ze er nooit aan dacht dat het ook anders kon. Haar verlangen deed haar omgeving juist goed. En ze werd er ook nog eens een betere leidinggevende van. Ze had rust om écht te luisteren, kon daadkrachtiger regie nemen en had meer gevoel voor wat er nodig was. En dit zie ik heel vaak bij mijn klanten. Ze denken dat ze te veel vragen als ze gehoor geven aan hun verlangens.

Ook hoor ik mensen vaak zeggen dat het leven nou eenmaal niet altijd makkelijk is. En dat is waar, maar waarom zou je het jezelf niet zo makkelijk mogelijk maken? Actief streven naar een leven waar jij je goed en gelukkig bij voelt? Er is genoeg waar je geen invloed op uit kunt oefenen, maar ook een heleboel waarop je dat wel kunt.

Zijn er in jouw leven, werk of bedrijf ook dingen waar je eigenlijk niet zo blij mee bent? Die je wel zou willen veranderen, maar waarvan je denkt dat dat niet kan? Vraag je dan eens af of dat echt zo is. En geef prioriteit aan wat voor jou echt belangrijk is.

Je kunt kiezen voor vriendelijk zijn. Voor dingen met aandacht doen. Voor gezond leven. Voor minder spullen en meer mooie herinneringen. Voor het leveren van kwaliteit in je werk. Voor de lat hoog leggen en oog hebben voor wat er lukt. Voor hulp vragen en hulp bieden. Voor doen wat telt. Voor jou.

Ik wens je een prachtig jaar vol vervulde verlangens. En kan ik je ergens bij helpen? Maak dan eens een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Of kijk in de agenda voor het actuele aanbod.


Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment

Ontvang mijn gratis e-boek

'Drie stappen op weg naar werk waar je in je element bent'

E-book ipad cover; "Drie stappen op weg naar werk waar je in je element bent"

Meld je hier aan voor het gratis e-boek en ontvang automatisch Karianne's Tips en Inspiratie.

 
 
 

Jouw gegevens verstrek ik nooit aan anderen en je kunt je eenvoudig weer afmelden.

Facebook