Hoe Margriet Laus-Agterberg droomt én doet

Elke twee maanden interview ik een dromer die ook een doener is. Over wensen, acties, successen, hindernissen, overwinningen, kansen, mijlpalen, lessen, opbrengsten en alles wat je verder tegenkomt bij het realiseren van een droomplan.

Deze keer is Affirmatie- en Inspiratiecoach Margriet Laus-Agterberg aan het woord. Ze  is oprichter van Margriet & Co en practitioner van de Louise Hay filosofie. Ze is 41 jaar jong, getrouwd en samen hebben zij drie kinderen. Ze helpt mensen die zijn vastgelopen ervaren hoe ze het leven met hun eigen manier van denken op een positieve manier kunnen beïnvloeden. Ze heeft zelf ervaren dat je leven verandert als je aan de slag gaat met je manier van denken en meer vanuit je hart durft te gaan leven. Ze is 2,5 jaar geleden begonnen met Margriet & Co naast haar baan als Officemanager en heeft anderhalf jaar geleden de stap naar het fulltime ondernemerschap gezet. We spreken elkaar bij Theehuis Rhijnauwen en ik krijg antwoord op de volgende vragen:

Kun je in het kort vertellen welk plan je bezig bent te realiseren?

Ik help 30+ers die vastgelopen zijn in hun leven weer regisseur te worden van hun eigen leven door middel van het onderzoeken en gebruiken van positieve gedachtenkracht. In zowel groepssessies als 1 op 1 coaching maak ik gebruik van je eigen gedachtenkracht, affirmeren en omdenken. Zo leer ik mensen om op een andere manier naar het leven, zichzelf en hun omstandigheden te kijken en zorgen ze zelf voor een andere invulling van hun leven.

Op dit moment inspireer ik mensen via Facebook om vanaf 1 november gratis en online 30 dagen lang mee te doen met The Happy Life Challenge waar ik elke dag een video zal plaatsen met een positieve en motiverende boodschap, actie of opdracht.

 margrietHoe lang had je het plan voordat je de eerste stap zette?

Eigenlijk wist ik mijn hele leven al dat ik van betekenis wilde gaan zijn en dan niet alleen in de functie van Officemanager. Drieënhalf jaar geleden overleed mijn vriendin Aschena op 41-jarige leeftijd totaal onverwacht aan een hartstilstand. Toen mijn zoon me vroeg of ik al alles gedaan had wat ik wilde doen in dit leven, moest ik nee zeggen.

In de tijd dat ikzelf een burn-out had (rond mijn 30e)  leerde ik Louise Hay kennen door het boek “Je kunt je leven helen” en daar was ik heel enthousiast over. Ik ben haar al die jaren blijven volgen en haar filosofie gaan leven en uitdragen. Na die vraag van mijn zoon ben ik meteen uit gaan zoeken of er in Nederland een opleiding bestond om hier voor mijzelf mee aan de slag te gaan in coaching en toen ik die gevonden had ben ik die met succes gaan volgen.

Wat is jouw persoonlijke drijfveer, waarom wil je dit heel graag?

Als ik zie hoe mijn eigen leven veranderd is door anders en positiever te denken en doen, dan gun ik dat anderen ook. Veel van mijn klanten hebben burn-out achtige klachten en die help ik om hun leven weer op de rit te krijgen en meer plezier en geluk te ervaren. Dat is zo mooi om te zien en kunnen doen. Van betekenis zijn dat is het eigenlijk, van betekenis zijn van en in een groter geheel.

Welke kleine stappen kun je mensen aanraden? Wat voor tips heb je?

Toch gewoon je hart en intuïtie volgen. Doen waar jij denkt gelukkig van te worden, los van wat anderen zeggen. En beginnen.

Voor wiens hulp, advies of inspiratie ben je nog altijd dankbaar en waarom?

Louise Hay is echt mijn voorbeeld. Zij is ook op latere leeftijd begonnen en met een zwaar, onrustig leven achter de rug. Verder heb ik niet echt rolmodellen, heb geen voorbeelden gehad. Ik heb het toch vooral uit mezelf gehaald.

Welke struikelblokken heb je moeten overwinnen om het plan te realiseren?

Vooral onzekerheden en de beren op de weg die je zelf creëert. Je niets aantrekken van andermans mening en mensen die er geen vertrouwen in hebben is soms lastig. Mensen die zich niet verdiepen in wat je aan het doen bent, maar wel snel een (negatief) oordeel hebben, wakkeren je twijfels aan.

Maar ik besloot dat ik liever op mijn “bek” ging dan dat ik spijt zou krijgen van dingen die ik niet had geprobeerd. En dat gevoel is zeker versterkt door het overlijden van Aschena. Ik heb te lang niet gedurfd om dingen met mijn ideeën te doen die anderen vervolgens wel succesvol deden. Dat wilde ik niet meer.

Wat is er zo geweldig aan het leven dat je nu leidt?

Vooral het kunnen indelen van mijn eigen tijd, zelfstandig beslissingen nemen, de vrijheid en creatief kunnen zijn vind ik heerlijk. En het van betekenis kunnen zijn en inspireren van anderen dat doet mij elke dag weer ontzettend goed.

Op welke vraag uit de begintijd hebben je nu antwoord?

Zou ik het wel kunnen? Red ik het alleen? En dat laatste hoeft helemaal niet, want kennis is overal, die ligt voor het oprapen. Vragen durven stellen, betekent ook open staan voor het antwoord. Durf ook hulp te vragen aan anderen.

Wat heb je nodig om verder te groeien, waarmee kunnen mensen je helpen?

Nu ik wil groeien heb ik met de tijd ondersteuning nodig van een Personal Assistant en misschien wel iemand op ICT-gebied, mijzelf daarin verdiepen kost best wel veel tijd.  Ik denk toch een groter team om mij heen verzamelen.

Wil je meer weten over  Margriet en haar bedrijf, kijk dan op www.margrietenco.nl of volg haar op Facebook via www.facebook.com/margrietenco

Heb jij zelf een mooi plan en ben je door het lezen van dit interview geïnspireerd om dat concreet te maken? Dan is de workshop 'van dromen naar doen' vast iets voor jou. Je leest er hier meer over.


Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment

Ontvang mijn gratis e-boek

'Drie stappen op weg naar werk waar je in je element bent'

E-book ipad cover; "Drie stappen op weg naar werk waar je in je element bent"

Meld je hier aan voor het gratis e-boek en ontvang automatisch Karianne's Tips en Inspiratie.

 
 
 

Jouw gegevens verstrek ik nooit aan anderen en je kunt je eenvoudig weer afmelden.

Facebook