Hoe Iris Berger droomt én doet

Elke twee maanden interview ik een dromer die ook een doener is. Over wensen, acties, successen, hindernissen, overwinningen, kansen, mijlpalen, lessen, opbrengsten en alles wat je verder tegenkomt bij het realiseren van een droomplan.

Deze keer is Iris Berger aan het woord. Iris is naast trainer en coach bij bedrijven en organisaties initiatiefnemer van De GoedeDoelenBank. Een organisatie die vooral bestaat uit een website waar mensen die graag willen schenken en lokale initiatieven elkaar kunnen ontmoeten. Een site vol met projecten van mensen die ooit een goed idee hadden waarmee ze anderen kunnen helpen en daar daadwerkelijk mee aan de slag zijn gegaan.

iris door fedja 2013We spreken elkaar via Skype en ik krijg antwoord op de volgende vragen:

Kun je in het kort vertellen welk plan je bezig bent te realiseren?

Via de GoedeDoelenBank leg ik verbinding tussen schenkers en ontvangers. Volgens mij is er een groot gat tussen mensen die willen schenken en lokale initiatieven. Ik lever een bijdrage aan het vergemakkelijken van het schenken dichtbij huis om community’s te versterken. Mensen die willen schenken, zien graag wat er met hun gift bereikt wordt en hoe dichterbij de ontvanger is, hoe eenvoudiger dat is.

 Hoe lang had je het plan voordat je de eerste stap zette?

Heel kort, want ik wist heel snel dat dit echt een goed idee was. En het opbouwen gaat langzaam, maar gestaag. Ik ben begonnen interessante artikelen te verzamelen en heb een eerste website laten maken door iemand in de buurt. Ik ben dus snel begonnen met kleine stapjes zetten en heb er aan ontzettend veel mensen over verteld. Iedereen reageerde heel enthousiast en daardoor wist ik dat ik goed zat en krijg ik veel energie om verder te gaan.

Wat is jouw persoonlijke drijfveer, waarom wil je dit heel graag?

Ik ben al van kinds af aan heel sociaal voelend en bezig met het leggen van verbindingen tussen mensen in mijn omgeving. Ik heb ook veel inzicht in hoe en waar je verbindingen kunt leggen, dat heeft altijd mijn interesse gehad. Als kind organiseerde ik al rommelmarkten voor goede doelen. En ik zie dat geld verdienen en sociale ontwikkeling steeds meer samengaan en dat verschillende onderdelen binnen gemeenschappen elkaar willen helpen en versterken.

Welke kleine stappen kun je mensen aanraden? Wat voor tips heb je?

Ik dacht weliswaar echt dat het een goed idee was maar ben toch eerst gaan checken of hier bij anderen ook behoefte aan is. Als je merkt dat er ook vraag naar is bij anderen krijg je heel veel energie. Ik ben dus veel met mensen gaan praten en ook gewoon begonnen. En al stonden er in het begin maar 5 projecten op de site, we stonden wel binnen no time in de Sprout.

Voor wiens hulp, advies of inspiratie ben je nog altijd dankbaar en waarom?

De uitspraak van poolreiziger Robert Swan heeft me getriggerd: the greatest threat to our planet is the belief that someone else will save it. Ik geloof echt dat het een bedreiging is om te denken dat anderen problemen wel oplossen. Je moet zelf iets doen om iets te veranderen.

Welke struikelblokken heb je moeten overwinnen om het plan te realiseren?

Het scherp maken van ons verhaal en precies maken van wat we willen bereiken was een uitdaging. Hoe verwoordt je wat je doet of beoogt op een manier die anderen meteen snappen. Goed uitleggen aan een groot publiek wat je doet en de site goed gevonden laten worden.

Wat is er zo geweldig aan het leven dat je nu leidt?

Ik heb opnieuw bewijs dat wat ik echt wil realiseren, mogelijk is. Ik kan dat. Als ik het voor me zie, kan ik het maken. Verder is het onderdeel van mijn leven en juist een succes als het goed draait zonder mij.

Wat heb je nodig om verder te groeien?

Vooral reclame, aanbevelingen en fans waardoor we nog vaker gevonden worden door potentiële schenkers en ontvangers.

Wil je meer weten over Iris Berger en De GoedeDoelenBank, kijk dan op www.degoededoelenbank.nl of volg ze op Twitter via @GoedeDoelenBank

Heb jij zelf een mooi plan en ben je door het lezen van dit interview geïnspireerd om dat concreet te maken? Dan is het programma 'van goed idee naar startklaar plan' wellicht iets voor jou. Je leest er hier meer over.


Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment

Ontvang mijn gratis e-boek

'Drie stappen op weg naar werk waar je in je element bent'

E-book ipad cover; "Drie stappen op weg naar werk waar je in je element bent"

Meld je hier aan voor het gratis e-boek en ontvang automatisch Karianne's Tips en Inspiratie.

 
 
 

Jouw gegevens verstrek ik nooit aan anderen en je kunt je eenvoudig weer afmelden.

Facebook