Ineens weet je het, maar niet heus

Het is een mooie slogan: Ineens weet je het, je wordt conducteur! Zou dat niet heerlijk zijn? Op een ochtend wakker worden en als een donderslag bij heldere hemel weten waar je heen wilt met je leven, werk of bedrijf. Ik ken veel mensen die er op hopen of wachten, zo’n ingeving. Niet weten wat je wilt slurpt energie.

lampje

De werkelijkheid is vaak anders. Weten wat je wilt verloopt meestal in kleine stapjes. Het begint met een knagend gevoel van onbehagen over hoe het nu is. Steeds vaker merk je dat je dingen met tegenzin doet, dat vreugde ontbreekt en je aan het eind van de dag veel minder energie hebt dan aan het begin. Taken die ooit als vanzelf gingen, lijken ineens een enorme hobbel te vormen. Je stelt steeds vaker uit wat je te doen hebt.

Maar wat dan?

Je hoofd slaat regelmatig op hol. Op rustige momenten sla je aan het piekeren. Je hebt geen idee. Of misschien toch wel, maar hoor je het ook? Neem je serieus wat je diep van binnen misschien best weet. Sta je jezelf toe om te verlangen waar je naar verlangt: vrijheid, betekenisvol zijn, ontspannen werken, regie hebben, fouten mogen maken, complimenten krijgen, leren, genoeg zijn, nee zeggen, ja zeggen, steun ontvangen, samen creeëren, vreugde ervaren……..

Zomaar een greep uit de verlangens die voorbij komen in de gesprekken met mijn klanten. Verlangens die steeds echter gaan voelen tijdens de gesprekken. Die keer op keer enorm veel richting geven voor wat ze niet (meer) willen, maar ook voor wat ze dan wel willen.

En meestal blijken de antwoorden dan dichterbij te liggen dan ze vooraf dachten. Alleen zijn die soms zo lastig in je eentje omhoog te halen. Omdat je al snel in paniek raakt over het hoe, over wat anderen zullen denken, wat er ingewikkeld aan is, of zelfs onmogelijk.

En daarmee kom je als snel tot de kern van wat ik doe en waar ik zoveel plezier aan beleef. Mensen helpen om de antwoorden te vinden die al in ze leven en die antwoorden serieus te nemen.

Herken jij je in dit verhaal? En kun je wel wat hulp gebruiken? Meld je dan hier aan voor een gratis coachsessie via skype, dan help ik je vrijblijvend een eindje op weg met het vormgeven van een nieuwe toekomst die jou de vervulling geeft die je zoekt.


Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment

Ontvang mijn gratis e-boek

'Drie stappen op weg naar werk waar je in je element bent'

E-book ipad cover; "Drie stappen op weg naar werk waar je in je element bent"

Meld je hier aan voor het gratis e-boek en ontvang automatisch Karianne's Tips en Inspiratie.

 
 
 

Jouw gegevens verstrek ik nooit aan anderen en je kunt je eenvoudig weer afmelden.

Facebook