Soms krijg je juist antwoorden als je geen vragen stelt.

Vragen stellen, ik hou ervan. Of het nou aan mezelf, een klant, mijn zoon of een vriendin is. Een goeie vraag levert veel op aan inzichten, helderheid, aha-momenten en voeding voor beslissingen.

Maar deze zomervakantie herontdekte ik ook weer eens de kracht van geen vragen stellen. Van met totaal iets anders bezig zijn dan dat waar je wellicht een vraag over hebt: wat voor werk wil ik doen?, ga ik door met mijn relatie?, hoe krijg ik meer klanten?, hoe word ik meer gezien?, hoe verander ik ,,,,,,?

loosdrechtseplas

 

 

 

 

 

 

Zo was ik van de zomer op een plek waar ik al van jongs af aan kom. En deed niets anders dan spelen met mijn zoon, neefjes en nichtjes, praten met mijn zussen, zwemmen, over het water staren en non-fictieboeken lezen (aanrader; Wees Onzichtbaar van Murat Isik).

En ineens kwam er en belangrijke gedachte in mij op: ik mis mijn organisatorische werk. Jarenlang deed ik naast mijn werk als trainer en coach een organisatorische opdracht. Vaak eentje met een kop en een staart, langer dan een half jaar durend, als spin in het web in een leuk team en meestal met een maatschappelijk relevant, cultureel of feestelijk doel. Ik voelde me dan, misschien raad je het al, helemaal in mijn element. En het leek wel of ik dat totaal was vergeten.

Niet voor niets kwam het terug in een tijd van ontspanning, op een plek met mooie herinneringen aan dat soort werk. Als kind organiseerde ik al graag feestjes en mijn zomers zaten altijd vol met door mij georganiseerde reunies, zomerkampen en festivals. En ook op latere leeftijd bleef dat zo. Op die manier fungeerde de zomer eigenlijk als eén lange douchesessie, waarin de ingevingen en ideeën me om de oren vlogen zonder me ook maar één ding af te vragen.

Dus ga ik de komende tijd uitkijken naar een organisatorische opdracht van één a anderhalve dag in de week. En blijf ik daarnaast natuurlijk anderen helpen om te ontdekken waar ze helemaal in hun element zijn of beter uit de verf te komen binnen het werk dat ze nu doen.

En als ik je vast één ding mag aanraden als je vragen hebt waarop je geen antwoord vindt? Zoek af en toe eens een plek op waar jij je goed voelt en je je kunt verliezen in iets totaal anders, dan komen de antwoorden soms vanzelf.

 

PS. Ben jij niet meer helemaal in je element op je huidige werkplek maar weet je niet goed wat dan wel? Doe dan mee met een van de inspiratieworkshops 'Wat wil je nou?' dit najaar. 


Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment

Ontvang mijn gratis e-boek

'Drie stappen op weg naar werk waar je in je element bent'

E-book ipad cover; "Drie stappen op weg naar werk waar je in je element bent"

Meld je hier aan voor het gratis e-boek en ontvang automatisch Karianne's Tips en Inspiratie.

 
 
 

Jouw gegevens verstrek ik nooit aan anderen en je kunt je eenvoudig weer afmelden.

Facebook