Als er iets is wat veel van mijn klanten tegenhoudt om een stap op weg naar verandering te zetten, is het wel het idée dat het een geweldige verandering moet zijn. Een verandering die groots en meeslepend is en die helemaal past bij hun innerlijke drive en missie.

perfecteplaatje

 

 

 

 

 

 

 

Maar veel mensen hebben werkelijk geen flauw benul wat die is. Waar ze interesse in hebben, nieuwsgierig naar zijn, plezier aan beleven, warm voor lopen, wel eens zin in zouden hebben of wat ze belangrijk vinden in het leven, ja. Dat weten ze wel.

Maar om daar nou woorden als passie, purpose, hartewens of missie aan te hangen? Dat gaat ze veel te ver.

En dat hoeft ook niet. Als je er eentje hebt en die ook nog eens mooi kunt verwoorden, prachtig. Maar zo niet, ook goed! Je nieuwsgierigheid volgen, iets nieuws uitproberen, gaandeweg ontdekken waar jij helemaal in je element bent, is prima. Zolang je ‘niet precies weten wat je wilt’ maar niet gebruikt om te blijven zitten waar je zit of te doen wat je doet, terwijl je daar al lang niet gelukkig meer mee bent.

Want ja, veranderen maakt soms onzeker en wat je hebt of doet voelt vertrouwt. Maar laat je niet van de wijs brengen door wat er in je hoofd allemaal mis kan gaan. Dat gaat het niet. Of zelden en dan los je het wel weer op.

Wat je ook doet, wacht niet met actie ondernemen tot je het perfecte plaatje voor ogen hebt. Want perfecte plaatjes bedenk je niet, die ontstaan. Door te schrappen en toe te voegen. Door weg te laten en aan te vullen. Door een verkeerde afslag te nemen en weer op koers te raken.

Soms bewust en vaker nog zonder dat je er erg in hebt. Maar niet door stil te zitten en elk idée dat in je hoofd oppopt ter discussie te stellen of jezelf naar beneden te halen.

Vertrouw op je ingevingen en vraag je niet af of je ze moet opvolgen, maar hoe. Ga praten met mensen die doen waar jij aan denkt, loop eens een dag met iemand mee, hoor anderen uit over hun ervaringen of kijk wat je nu al aan werkzaamheden zou kunnen toevoegen.

En vind je het lastig om dat alleen te doen? Dan help ik je heel graag.

 

foto: rawpixel via Unsplash

 


Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment

Ontvang mijn gratis e-boek

'Drie stappen op weg naar werk waar je in je element bent'

E-book ipad cover; "Drie stappen op weg naar werk waar je in je element bent"

Meld je hier aan voor het gratis e-boek en ontvang automatisch Karianne's Tips en Inspiratie.

 
 
 

Jouw gegevens verstrek ik nooit aan anderen en je kunt je eenvoudig weer afmelden.

Facebook