‘In je element’ blijk je soms op de raarste momenten

Soms krijg je op de meest onverwachte momenten een sprankje te zien van waar jij in je element bent. Zo klein soms dat het je nauwelijks opvalt. Zo had ik een tijdje terug ineens een ingeving voor de promotie van mijn training ‘Hoe kom ik beter uit de verf?’. Terwijl ik de laatste spullen van mijn verbouwing opruimde.

De lege verfblikken brachten me op een idée: de flyer aan een roerstokje! En zo ontstond een promotiemiddel dat met veel enthousiasme werd ontvangen. Simpel, maar doeltreffend. En het maakte me weer eens bewust van wanneer ik in mijn element ben: als ik iets kan maken waarbij mijn gedachten de vrije loop mogen gaan, als het resultaat ‘mooi’ wordt en ik helemaal in het werk op kan gaan, de tijd vergeet.

roerstokje

 

 

 

 

 

 

 En dat is precies wat ik ook ervaar als ik trainingen ontwikkel of anderen daarbij help. En als ik aan het trainen of coachen ben. Als ik klanten vraag wanneer zíj in hun element zijn, vinden ze dat lang niet altijd eenvoudig om te benoemen. Of ze zeggen alleen dingen uit hun privéleven te weten “waar je niks aan hebt op je werk”. En dat is zelden waar.

Veel van waar je privé bij in je element bent kun je heel goed vertalen naar professionele taken. Mensen helpen, dingen regelen, beslissingen nemen, dingen bouwen, buiten zijn, mensen aanmoedigen, schrijven, tekenen, optreden, dingen verzinnen, anderen verzorgen. Bijvoorbeeld als vrijwilliger in het verzorgingstehuis, scheidsrechter op de voetbalcluk, ceremoniemeester bij een huwelijk, klusser in huis etc.

Allemaal zaken die ik voorbij heb horen komen als ik vroeg: wat heb jij dit weekend gedaan waarbij jij je in je element voelde? Waarbij je sprankelde, plezier uitstraalde, de tijd vergat en je heel gelukkig voelde? Misschien wel zonder dat je er erg in had? En stuk voor stuk konden ze daarna toch ook bedenken hoe ze dit in werk meer op zouden kunnen roepen. In ander werk, maar vaak ook in bestaand werk.

En zo werkt het vaak met veranderen. Het onbewuste bewust maken. En dan niet alleen van wat je niet bevalt, maar vooral ook van wat je wel bevalt en waar je meer van wilt.

Wellicht een mooie vraag voor komend weekend: wanneer voel jij je in je element?

 

Weet je wel het antwoord op die vraag, maar niet goed hoe je dat kunt vertalen naar een werksituatie, meld je dan aan voor een gratis skypesessie van 30 minuten dan denk ik met je mee.

En ken je een organisatie die kennis zou willen maken met ‘Hoe kom ik beter uit de verf?’ laat me weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., dan stuur ik ze een flyer aan een stokje.


Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment

Ontvang mijn gratis e-boek

'Drie stappen op weg naar werk waar je in je element bent'

E-book ipad cover; "Drie stappen op weg naar werk waar je in je element bent"

Meld je hier aan voor het gratis e-boek en ontvang automatisch Karianne's Tips en Inspiratie.

 
 
 

Jouw gegevens verstrek ik nooit aan anderen en je kunt je eenvoudig weer afmelden.

Facebook