Wat ik jou toewens voor 2019: een jaar zonder worsteling

Als ik in de afgelopen jaren aan één woord een hekel heb gekregen is het wel aan het woord worsteling. Toen ik een jaar of zes geleden een andere weg insloeg met mijn bedrijf wat dat niet in een klap wat ik voor ogen had. Mijn belangrijkste opdrachtgever verloor haar subsidie en daarbij was ik toe aan ander soort opdrachten.

Dus moest ik bijna vanaf nul iets nieuws opbouwen. Met een kleintje in huis leken alle nieuwe mogelijkheden die online ondernemen en online marketing boden me heel aantrekkelijk. Ze bleken alleen niet zo bij mij te passen, dus bleef het succes daarmee uit.

Van alle kanten werden er oplossingen aangereikt voor deze ‘worsteling’. Worstel je met het vinden van nieuwe klanten? Worstel je met je zichtbaarheid? Worstel je met je marketing?

En zo raakte ik verstrikt in het vinden van oplossingen voor het verkeerde probleem.
Gelukkig kwamen na jaren van weinig slaap en weinig tijd voor mezelf mijn verstand, intuitie en energie weer terug. En ging ik inzien dat ik helemaal niet in een worsteling zat maar in een volkomen normaal proces van opbouwen en stap voor stap groeien.

Ik ging terug naar een manier van ondernemen die bij mij paste en waarmee ik bijna twintig jaar succesvol was geweest. Ik ging weer meer op pad: koffie drinken met oude bekenden, offline nieuwe mensen ontmoeten, enthousiast vertellen over wat ik doe en bereik, onderzoeken waarmee ik iemand kan helpen en welke behoefte er leeft en vooral goed werk afleveren.

Nu kan ik zeggen dat ik lekker bezig ben en dat ik in 2019 door wil gaan op de ingeslagen weg. Ik doe bijna dagelijks iets wat goed is voor mij en voor het bedrijf dat ik voor ogen heb en dat blijf ik doen. Er hoeft niets anders, wel meer van hetzelfde.

Heb jij dat gevoel (nog) niet? Laat je dan vooral geen worsteling aanpraten. Misschien ben je nog niet waar je wilt zijn, maar dat kost nou eenmaal tijd. Vraag je wel af en toe af of de weg die je gekozen hebt om jouw doel te bereiken nog passend is. Passend bij jou of je omstandigheden.

En is het antwoord ja? Bedenk dan welke acties je écht vooruit helpen en hou dan simpelweg vol. Stuur bij waar nodig en geniet van wat je onderweg tegenkomt. Gebruik je eigen wijsheid. Onderzoek, leer, ontdek, probeer uit, val, sta weer op en wees heel, heel trots op jezelf.  

cheers alasdair elmes

Fijne feestdagen en een gelukkig nieuw jaar. Proost!

Reacties mogelijk gemaakt door CComment' target='_blank'>CComment

Ontvang mijn gratis e-boek

'Drie stappen op weg naar werk waar je in je element bent'

E-book ipad cover; "Drie stappen op weg naar werk waar je in je element bent"

Meld je hier aan voor het gratis e-boek en ontvang automatisch Karianne's Tips en Inspiratie.

 
 
 

Jouw gegevens verstrek ik nooit aan anderen en je kunt je eenvoudig weer afmelden.

Facebook